Vores uddannelser/certifikater

I ÆGIR tilbyder vi forskellige uddannelser, på mange forskellige niveauer. Vi uddanner alle der har interesse i dykning, både nybegynderen og den erfarende dykker. Har du f.eks. et PADI certifikat eller et andet dykker certifikat, har du mulighed for at videreuddanne dig inden for CMAS til højere niveau.

Er du interesseret i at starte på et af vores kurser, eller bare vil høre nærmere om et bestemt kursus. Er du altid velkommen til at kontakte en af vores instruktør. Du kan udfyld skemaet her til højere.

Langt de fleste af vores kurser starter i februar, men der er undtagelser.

I dag er uddannelserne en blanding af teori og praktiske øvelser samt e-learning. De praktiske øvelser og teori foregår i klubbens lokaler, mens de praktiske prøver foregår svømmehal og i åben vand mens e-learning skal tages på DSF’s hjemmeside.

Prisen på de forskellig typer certifikater variere. Typisk er det første certifikat dyrest. Årsagen er, at der i denne uddannelse indgår flere grundlæggende emner som f.eks. logbog og tabeller. Prisen består af to ting: køb af certifikatet ved DSF og et uddannelsesgebyr til klubben. Se den samlede pris under de forskellige certifikater nederst på siden.  

Dykkercertifikater i CMAS, er delt op i flere trin. Her kan du læse lidt om de forskellige certifikater og hvilke krav der er til dig, før du kan starte. Du kan også læse lidt om de kompetencer, du opnår ved de forskellige uddannelser.

På DSF’s hjemmeside kan du købe certifikater og bøger til et kursus, men husk at aftale det med en af vores instruktørerne inden du bestiller.

Bestil certifikater her

Du har også mulighed for at hente de forskellige bøger som PDF gratis, inden du starter på en dykkeruddannelse.         

Hent bøgerne her som PDF

Tryk f.eks. på Cmas* hvis du vil vide mere om dette kursus.

 

CMAS * 1 STJERNET SPORTSDYKKER (CMAS ONE STAR DIVER)

Adgangskrav: Mindst 14 år, alm svømmefærdigheder, lægeattest ikke over 5 år gammel (3 år for elever over 40 år).

Varighed: Fra 2 til 7 uger, med e-learning og svømmehal, samt 5 udendørs dyk

Pris: 1.500,- excl personligt udstyr, kørsel mv.

Antal deltagere: Mindst 6 deltagere, max 10 deltagere

Definition: Flaskedykning til max 20 meter i åbent vand. En dykker som er kompetent og sikker i brugen af al relevant scuba dykkerudstyr beregnet til dykning på åbent hav, hvor den aktuelle dykning foregår i beskyttet åbent vands område, og som er klar til at opnå erfaring ved dykning i åbent hav sammen med en erfaren dykker.

 

CMAS ** 2 STJERNET SPORTSDYKKER (CMAS TWO STAR DIVER)

Adgangskrav: Mindst 15 år, lægeattest ikke over 5 år gammel (3 år for elever over 40 år). CMAS * eller PADI open water, samt 15 dyk efter erhvervelse af certifikatet.

Varighed: Ca. 10 uger, med teori, samt 6 udendørs dyk

Pris: Fastsættes snarest

Antal deltagere: Mindst 6 deltagere

Kvalifikationer: Dykning til max 40 meter. En sportsdykker, der under hensyntagen til personlig erfaring og kvalifikationer, samt overholdelse af diverse sikkerhedsregler, kan deltage i alle former for sportsdykning. En CMAS ** må i almindelighed anses for kvalificeret til at drage omsorg for sin egen/makkers sikkerhed.

CMAS *** 3 STJERNET SPORTSDYKKER (CMAS THREE STAR DIVER)

Adgangskrav: Mindst 16 år, lægeattest ikke over 5 år gammel (3 år for elever over 40 år). CMAS ** eller PADI advanced open water, samt 50 dyk mellem 10 og 35 meter, heraf 20 dyk over 25 meter.

Varighed: Ca. 5 x 2 timer med teori, samt ca. 8 udendørs dyk

Pris: Fastsættes snarest

Antal deltagere: Mindst 4 deltagere

Kvalifikationer: En færdiguddannet og erfaren sportsdykker, som anses for kvalificeret til at lede andre sportsdykkere af hvilken som helst grad under åbentvandsdykning. En CMAS *** har opnået den højeste sportsdykkeruddannelse indenfor CMAS' uddannelsessystem. Han/hun må anses for at have viden, færdigheder og erfaring af et sådant omfang, at han/hun vil kunne lede andre sportsdykkere af alle grader på åbentvandsdykninger

Basic Nitrox  

Adgangskrav: Mindst 18 år, lægeattest ikke over 5 år gammel. CMAS ** eller PADI advanced open water, samt 25 loggede dyk, heraf 4 dyk inden for de sidste 8 uger. Flasker incl ventiler, i O2 service

Varighed: 1 x 8 timer’s teori, samt 2 udendørs dyk

Pris: 650,- til certifikat, lærebog, samt en Nitrox blanding, excl kørsel

Antal deltagere: Mindst 4 deltagere

Kvalifikationer: Kan dykke med Nitrox blandinger op til 40 % O2.

Advanced Nitrox  

Adgangskrav: Mindst 18 år, lægeattest ikke over 5 år gammel. CMAS ** eller PADI advanced open water, CMAS Basic Nitrox eller tilsvarende, samt 50 loggede dyk, heraf 5 med nitrox. Desuden er der særlige krav til udstyr. 

Varighed: 1 x 8 timer’s teori, samt 3-4 udendørs dyk

Pris: Ikke opgivet 

Antal deltagere: Mindst 4 deltagere

Kvalifikationer: Kan dykke med alle Nitrox blandinger, og foretage dekompression på ren O2. 

Kommer info